Član UO RTV i dalje sporan

Izvor: B92, 20.Apr.2011, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Član UO RTV i dalje sporan

Beograd -- "Građanska Vojvodina" u saopštenju navodi da novoizabrani član UO RTV Vojvodine nije prekinuo saradnju s kućom koja je izdala knjigu "Slučaj Nacionalni stroj".

Ova koalicija nevladinih organizacija oštro je reagovala na izbor Dalibora Bubnjevića na mesto člana Upravnog odbora RTV Vojvodine.

Naime, Dalibor Bubnjević, koga je RRA izabrala za člana UO RTV Vojvodine, bio je promoter knjige Gorana Davidovića, zvanog Firer, koji je pravosnažno osuđen na godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana zatvora zbog raspirivanja nacionalne, verske i rasne mržnje.

Ta koalicija je podsetila i da je u toj knjizi objavljen i program neonacističke organizacije "Nacionalni stroj".

Iz RRA je, s druge strane, objašnjeno da je izdavačka kuća koja je objavila Davidovićevu knjigu o "Nacionalnom stroju" zloupotrebila Bubnjevićevo ime, zbog čega je ovaj pokrenuo sudski spor, koji se završio novčanom odštetom Bubnjeviću.

"Građanska Vojvodina", reagovala je i na to objašnjenje RRA i izdala saopštenje u kom "upozorava javnost da je novoimenovanom članu Upravnog odbora RTV Vojvodine trebalo tri godine da bi se odrekao svog saradnika Ivana Danikova, urednika izdavačke kuće Art Projekt, koja je 2006. izdala knjigu Gorana Davidovića zvanog Firer, pod nazivom 'Slučaj Nacionalni stroj'".

"Dalibor Bubnjević je prvi put porekao da je vodio marketing ove knjige tri godine pošto je ona izašla iz štampe sa njegovim imenom kao šefa marketinga u impresumu. Dok 2009. nije verovatno rešio da intenzivira svoju političku karijeru, on ovu činjenicu nije poricao", dodaje se u saopštenju.

"Građanska Vojvodina" navodi i da je Bubnjević i posle presude koju je dobio u sporu sa Danikovim nastavio da sarađuje u marketingu izdavačke kuće koja je izdala knjigu "Slučaj Nacionalni stroj" i to sve do danas, što se može videti uvidom u njen vebsajt.

"Ova saradnja je institucionalizovana i na drugi način: navodni tužilac Bubnjević je generalni sekretar Banatskog udruženja književnika, čiji je predsednik osuđeni ili 'osuđeni' Ivan Danikov", kaže se se u saopštenju "Građanske Vojvodine".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.