Cisterne u Brasini i dalje van šina, najavljeno pretakanje natrijum-hidroksida

Izvor: RTS, 14.Mar.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cisterne u Brasini i dalje van šina, najavljeno pretakanje natrijum-hidroksida

Na pruzi u selu Brasina kod Malog Zvornika stanje je nepomenjeno. Pet cisterni sa natrijum hidroksidom, koje su sa koloseka iskliznule u utorak po podne, na istom su mestu.
Uprkos celodnevnim naporima i teškoj mehanizaciji, radnici "Železnica Srbije" nisu uspeli da cisterne vrate na kolosek.

Iz jedne cisterne i dalje kaplje natrijum-hidroksid, ali nadležni tvrde da nema razloga za brigu jer vatrogasci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontrolišu situaciju. Materija koja ističe nije zapaljiva i opasna je samo ukoliko dođe u dodir sa kožom.
Najavljeno je da će, pre nego što radnici ponovo pokušaju da ih vrate na kolosek, natrijum-hidroksid iz tri cisterne morati da bude pretočen. 
Zbog radova na pruzi, železnički saobraćaj od Loznice do Brasine je u prekidu jer su sva tri koloseka zauzeta zbog prisustva teške mehanizacije.
Cisterne su vlasništvo firme "Srbija kargo", koja je natrijum-hidroksid prevozila iz Crne Gore za Republiku Srpsku.
Nezgoda se dogodila u utorak posle podne kada je iz železničke kompozicije od trinaest vagona iskliznulo pet cisterni koje su prevozile natrijum-hidroksid.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE IDU VOZOVI KOD MALOG ZVORNIKA Prevrnute cisterne treći dan na istom mestu

Izvor: Blic, 14.Mar.2019

Na pruzi u selu Brasina kod Malog Zvornika stanje je nepromenjeno. Pet cisterni sa natrijum hidroksidom, koje su sa koloseka iskliznule u utorak po podne, na istom su mestu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.