Ćirom prevezeno 50.000 putnika

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ćirom" prevezeno 50.000 putnika

Za vožnju starom "ćirinom" kompozicijom koju vuče lokomotiva parnjača za osam meseci ove godine u Muzejsko-turističkom kompleksu "Šarganska osmica" u Mokroj Gori prodato je 49 316 karata.

Portparol "Šarganske osmice" Aleksandra Stamenić tvrdi da će broj prevezenih putnika garavim vozom na obnovljenoj uskotračnoj pruzi Šargan-Vitasi-Jatare-Šarganska osmica-Mokra Gora, pa i do Dobruna u Republici Srpskoj biti rekordan u septembru jer je ogromno interesovanje đačkih ekskurzija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Srbije i Republike Srpske.

Redovan saobraćaj "ćirinom" kompozicijom biće sutra ozvaničen dolaskom iz Mokre Gore u Višegrad, obnovljenom trasom uskotračne pruge, prvog voza po međunarodnom redu vožnje sa 80 švajcarskih turista.

Polazak voza sa železničke stanice u Mokroj Gori zakazan je za 11.00 časova, a u 9.00 časova istog dana Željeznice Srbije će svečano početi radove na "produžetku" obnove pruge do stanice Kremna, gde su nekada živeli čuveni proroci Miloš i Mitar Tarabić.

Projekat saobraćanja turističkog voza "ćire" od Kremne do Višegrada nazvan je "Od Tarabića do Andrića", jer će voz polaziti iz sela poznatog po ovim prorocima, a poslednja stanica će mu biti u Višegradu u kome je živio Ivo Andrić, koji je o ovom gradu napisao svoja najbolja književna dela.

Povezane vesti: „Ćirom“ do Republike Srpske

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.