Izvor: Blic, 21.Apr.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cijanid stigao i do bunara

Cijanid stigao i do bunara

SENTA (Beta) U pojedinim bunarima u Senti, koji se nalaze na udaljenosti do 200 metara od Tise, pronađen je cijanid u količini od 0,2 miligrama, što je duplo više od dozvoljenog izjavio je rukovodilac laboratorije u Domu zdravlja u tom gradu Ileš Feher.

On je agenciji Beta rekao da gradski Dom zdravlja nije ovlašćen za takvu vrstu analize, ali da to ipak čini 'u interne svrhe' i besplatno.

Prema njegovim rečima, laboratoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se 'skoro svakodnevno' javljaju vlasnici bunara pored Tise tražeći analizu vode.

Feher je takođe rekao da je Dom zdravlja ponudio Skupštini opštine program kontrole vode iz Tise bar jednom sedmično kako bi građani Sente bili obavešteni o kvalitetu vode. Dodao je da je programom predviđena i kontrola zemljišta u priobalnom pojasu, u kojem bi se kontrolisala količina teških metala, kao i kontrola mulja i ribe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.