Četvrtina policajaca u Dubaiju će biti roboti!

Izvor: NovaEnergija.net, 24.Maj.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrtina policajaca u Dubaiju će biti roboti!

Da li vam se nekada desilo da vas je policija zaustavila zbog prebrze vožnje ili korišćenja mobilnog telefona u vožnji? Međutim, postoje situacije iz kojih ste mogli da se izvučete, jer i policijaci su ljudi, što znači da mogu da odgovore na vaše zahteve emocijama ili na neki drugi način.
Nažalost, isto se ne može reći i za robote, pa se oni smatraju efikasnijom policijom. Iz tog razloga policija u Dubaiju namerava da do 2030. godine uposli robote koji bi tako činili >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << čak 25 posto policije u tom mestu. Policija u Dubaiju će predstaviti svoju armiju policijaca robota koje je izradila španska kompanija PAL Robotics.
Nazvan REEM robot, ovaj robot je visok oko 1,7 m i izgleda baš kao taj na fotografiji. Iako robot neće rešavati zločine, izgleda da će delovati kao tačka na kojoj će moći da se prijavi kriminal. Tako nešto se može zaključiti na bazi prototipa koji ima interfejs sa ekranom osetljivim na dodir na kome može da se prijavi zločin, plati kazna za sobraćajne prekršaje i slično. Međutim, postoje planovi da se ovi roboti pretvore i u punopravne policajce.
Izvor: Ubergizmo, Benchmark

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.