Izvor: RTS, 16.Jan.2022, 08:00

Četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića

Navršava se četiri godine od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića. Još nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci ovog zločina.
Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Severnoj Mitrovici.

Dovezen je u bolnicu u besvesnom stanju. Lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali je Ivanović podlegao povredama. Obdukcioni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nalaz je tada pokazao da je ubijen sa šest metaka.
Ubice i nalogodavci tog atentata još nisu poznati, a iz Beograda je više puta saopšteno da Priština nije želela da odgovara na upite naših državnih organa u vezi sa istragom i dokazima.
Sudski proces pred osnovnim sudom u Prištini i dalje je u toku.
Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića biće obeležena pomenima i odavanjem pošte u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je Ivanović ubijen.  
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Hramu Svetog Save na opelu i pomenu u znak sećanja na Olivera Ivanovića zapalio sveću. 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zapalio je sveću u hramu Svetog Save u znak sećanja na Ivanović, istaknutog srpskog političara sa Kosova i Metohije. 
Optužbe za ratni zločin
Ivanović je od januara 2014. godine zajedno sa još četvoricom Srba bio pritvoren u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, gde su ga teretili za ratni zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu i Metohiji 1999. i 2000. godine.
Euleks je optužnicu podigao u novembru 2014. godine, a suđenje je počelo 18. decembra te godine.
Ivanović je u avgustu 2015. godine započeo štrajk glađu zbog odbijanja da ga puste da se brani sa slobode, a zatim je, zbog narušenog zdravlja, prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.
Na devet godina zatvora je osuđen 21. januara 2016. godine, a ta je presuda zatim ukinuta, da bi avgusta 2017. godine krenulo ponovljeno suđenje u tom postupku.
Ivanoviću je, inače, u julu 2017. godine zapaljen automobil u Kosovskoj Mitrovici, a 2005. godine pod njegov službeni automobil je podmetnuta bomba.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČETIRI GODINE OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Ne zna se ko su ubice, a ni nalogodavci

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2022

Pogođen je sa šest metaka iz pištolja "duga devetka"..Pre četiri godine, na današnji dan, 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici ubijen je lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović, ispred kancelarije svoje stranke...Obdukcija je pokazala da je Ivanović...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Četiri godine od ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2022

Članovi porodice, rodbina, prijatelji, stranački saradnici, bivši ministri u Vladi Srbije i poklonici okupili su se na mestu gde je pre četiri godine u severnom delu Kosovske Mitrovice ubijen Oliver Ivanović...Na dva skupa ispred sedišta Građanske inicijative SDP okupljeni su zapalili sveće,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U Mitrovici održan skup povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: N1 televizija, 16.Jan.2022

Nekolicina građana se okupila ispred prostorija Građanske inicijative SDP u Mitrovici na četvrtu godišnjicu ubistva lidera te stranke Olivera Ivanovića.

Nastavak na N1 televizija...

Održana "Šetnja za Olivera"

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2022

"Šetnja za Olivera" kojom se obeležava godišnjica ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića završena je, posle šetnje centrom Beograda.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.