Čestitke za Kurban-bajram

Izvor: RTS, 31.Avg.2017, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke za Kurban-bajram

Praznik Kurban-bajram biće obeležen sutra, 1. septembra i trajaće četiri dana. Čestitke su uputili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednica Skupštine Maja Gojković, ministri u vladi Srbije i drugi.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom velikog praznika Kurban-bajrama, uputio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čestitku Reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije gospodinu Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji gospodinu Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti.

Kako se navodi u saopštenju Pres službe predsednika Srbije, u čestitki piše: "Želimo da ljubav i radost ispune njihova srca, i da ga provedu u spokoju duše, dobrom zdravlju i zajednici sa bližnjima." 
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je reisu-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i građanima islamske veroispovesti Kurban -bajram.
"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime, vama i svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama. Uverena sam da udruženi možemo da stvaramo bolju državu Srbiju, u kojoj se poštuju i uvažavaju kulturne i verske različitosti, neguje zajedništvo i afirmišu vrednosti svih građana, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost", navodi se u čestitki, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.
"Uz želju da mir i tolerancija budu u duši svih nas, čestitam vam praznik i želim da ga provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih voljenih"“, navela je premijerka Brnabić.
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je svim građanima Srbije islamske vere predstojeći muslimanski praznik Kurban-bajram.
"U ime Narodne skupštine i svoje ime čestitam vam Kurban-bajram sa željom da ga provedete u zdravlju i veselju, u duhu zajedništva, okruženi porodicom i prijateljima. Neka ovaj veliki praznik podstakne i učvrsti istinske vrednosti praštanja, međusobnog uvažavanja i razumevanja", navela je Gojkovićeva u čestitki. 
Čestitku je uputio i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
"U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime, Vama i svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama sa željom da ga provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih voljenih. Bajram nas iznova podseća na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i poštovanja. Neka nas ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, podseti da samo zajedno možemo naći mudrosti, snage i razumevanja u rešavanju izazova koji su pred našom zajednicom i državom", naveo je Dačić. 
Reisu-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludinu Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti čestitku je uputila i ministarka pravde Nela Kuburović.  
Ona je istakla da radost velikog praznika treba da ispuni srca svih ljudi, kako bi nas nepogrešivo vodila putevima praštanja, ljubavi i poštovanja.
Čestitke povodom velikog praznika svim pripadnicima islamske veroispovesti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije uputio je ministar Vulin.
U čestitki je istaknuto da Bajramski dani podsećaju na negovanje uzvišenih vrednosti islama, čije trajne poruke inspirišu na afirmaciju dobra i solidarnosti među ljudima.
"Kurban bajram donosi radost u domove vernika i podstiče na duhovnu izgradnju, razumevanje i toleranciju te Vam u to ime želim da ih provedete u miru, radosti, duhovnom blagostanju i svakom dobru istinskom", poručio je Vulin.
I ministar Ružić je čestitao svim građanima islamske veroispovesti Kurban bajram.
"Svim građanima islamske veroispovesti čestitam predstojeći Kurban bajram, sa željom da ga proslave u duhu običaja i tolerancije, u miru i dobrom raspoloženju" kaže se u čestitki Ružića.
U ime Ministarstva za zajednice i povratak i u svoje lično ime, Dalibor Jevtić je svim pripadnicima islamske veroispovesti čestitao nastupajući praznik sa željama da Kurban-bajram donese mir, toleranciju, međusobno uvažavanje i razumevanje, "jer nas veliki praznici uvek podsećaju upravo na istinske vrednosti".
Čestitku je uputio i direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević.
Narodni poslanik Muamer Zukorlić čestitao je nastupajući praznik Kurban bajram svim vernicima, Bošnjacima i muslimanima celog sveta, uz želju da praznik provedu u porodičnom ambijentu i bratskoj ljubavi i slozi.
Zukorlić je praznik istovremeno čestitao reis-ul-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću i predsedniku Mesihata Islamske zajednice u Srbiji, muftiji Mevludu Dudiću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuburović, Vulin i Ružić čestitali Kurban bajram

Izvor: Blic, 31.Avg.2017

Ministri pravde, odbrane i državne uprave i lokalne samouprave Nela Kuburović, Aleksandar Vulin i Branko Ružić čestitali su danas Kurban bajram...Kuburović je čestitala praznik reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji...

Nastavak na Blic...

Bajramska poruka Zukorlića – Potrebno jedinstvo u stožernim pitanjima za bošnjački narod

Izvor: SandzakPress.net, 31.Avg.2017

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka Bajramska čestitka Povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazoviću, predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevlud-ef. Dudiću, svim vjernicima, Bošnjacima, muslimanima...

Nastavak na SandzakPress.net...

Vučić čestitao Kurban - bajram

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Kurban-bajram svim građanima islamske veroispovesti, reisu Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevludinu Dudiću..."Želimo da ljubav i radost ispune njihova srca, i da ga provedu u spokoju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.