Izvor: B92, 02.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Češki carinici umešani u afere

Prag -- Češka policija je uhapsila pet osoba koje su se bavile prebacivanjem ilegalnih imigranata.

Članovi grupe su za dve godine je preko slovačko-češke granice prebačeno najmanje 1.000 osoba. Glavni organizatori prebacivanja imigranata iz Azije bila su dva carinika, a imigranti su granicu prelazili u adaptiranoj cisterni.

Prilikom hapšenja, u ponedeljak, u jednoj cisterni je otkriveno 26 Vijetnamaca i Kineza, koji su se zamalo ugušili. Svaki od njih je, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podacima policije, za put do Češke platio u proseku 5.000 dolara.

Slučaj dva carinika koji su propuštali cisterne sa imigrantima samo je poslednja od nekoliko afera u carinskoj službi. Tako je u aprilu ove godine uhapšeno 19 carinika zato što su od vozača kamiona uzimali mito od pet do 10 evra kako ih ne bi maltertirali pri prelasku granice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.