Izvor: B92, 05.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cepter osiguranje menja ugovore

Beograd -- Cepter osiguranje od 1. novembra neće osiguravati osobe starije od 70 godina u slučaju prirodne smrti.

Cepter je svojim korisnicima poslao obaveštenje da menja dosadašnji ugovor. Jelena Macura počela je da uplaćuje Cepter osiguranje pre dve godine, kada je imala 78 godina. Nju niko iz Ceptera nije upozorio na mogućnost da starije osobe neće moći da dobiju osiguranje u slučaju prirodne smrti niti da će se možda promeniti ugovor. "Ovo je prevara svih osiguranika", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže ona.

U Cepteru kažu da je njihova kompanija komercijalna i da je rizik prirodne smrti počeo da ugrožava njihove fondove.

U promenjenom ugovoru smanjena su prava osiguranika, tako da osobe starije od 70 godina više neće biti osigurane u slučaju prirodne smrti. Novac se klijentima ne vraća, a svi nezadovoljni mogu raskinuti ugovor sa Cepterom.

"Ovo je rizik osiguranje i nema povratka premije, svako kome ne odgovaraju uslovi može raskinuti ugovor", kaže Boško Dimitrijević, pomoćnik generalnog direktora za osiguranje Cepter.

800 klijenata otkazalo je ugovor sa Cepterom, zato što više neće postojati osiguranje starijih ljudi u slučaju prirodne smrti. "Varaju nas. Gde su moje pare, a uplaćivao sam dve godine? Sada kad mi treba - nemam", rekao je za B92 jedan od građana koji je bio klijent te kuće.

Narodna banka Srbije, koja kontroliše rad banaka, počela je da istražuje ovaj slučaj. U centralnoj banci kažu da prikupljaju svu potrebnu dokumentaciju, na osnovu koje će doneti odluku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.