Izvor: Blic, 27.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Centavia' će ubrzo leteti iz Beograda za Podgoricu

'Centavia' će ubrzo leteti iz Beograda za Podgoricu

'Centavija', koja posluje po lou kost principu, privremeno je obustavila čarter saobraćaj do Podgorice zbog, kako kažu u toj kompaniji, opstrukcije Ministarstva za pomorstvo i saobraćaj Republike Crne Gore. U crnogorskom ministarstvu kažu da su oni uvođenjem čarter letova i niskim cenama pokušali da zaobiđu propise i otvore redovnu liniju.

O incidentu je već obaveštena Evropska komisija za vazdušni saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Briselu i Međunarodna organizacija za vazdušni saobraćaj, a u kompaniji očekuju reakciju i podršku Ministarstva za kapitalne investicije Republike Srbije.

Milan Moković, pomoćnik ministra za kapitalne investicije, rekao je juče za 'Blic' da je 'verovatno reč o malom nesporazumu i nervozi pred uspostavljanje zimskog reda letenja koji počinje da važi 29. oktobra'.

- Sve će biti jasnije sledeće nedelje, a problem će sigurno biti prevaziđen - rekao je Milan Moković.

Radoš Šućur, pomoćnik ministra pomorstva i saobraćaja u Vladi Crne Gore, objasnio je juče odluku svog ministarstva.

- Kompanija 'Centavija' je podnela zahtev za čarter letove, a ne za otvaranje redovne avionske linije na relaciji Beograd - Podgorica. Već duže vreme na ovu temu razgovaram sa kolegom Veljom Ilićem i naš sledeći susret biće verovatno naredne nedelje. U interesu i Srbije i Crne Gore je da se razgovori uspešno završe. Rešavali smo i mnogo kompleksnije stvari, pa zašto ne bismo i ovu - kaže Šućur.

V.N./ B.Ć.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.