Centar za socijalni rad u Novom Pazaru ispravio nepravilnosti u radu

Izvor: B92, 16.Apr.2021, 12:55

Centar za socijalni rad u Novom Pazaru ispravio nepravilnosti u radu

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je na osnovu odazivnog izveštaja i dostavljene dokumentacije da je Centar za socijalni rad u Novom Pazaru ispravio nepravilnosti u radu, ocenivši ih zadovoljavajućim

Ta institucija je revizijom poslovanja utvrdila da je Centar prethodnih godina zaključio ugovore vredne oko 3,1 milion dinara suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama i isplatio oko 1,7 miliona dinara na ime jednokratne novčane pomoći, bez potpune i ažurne dokumentacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Centar je u odazivnom izveštaju naveo i dokazao da je ispravio nepravilnosti prilikom sprovođenja javnih nabavki, da sada ispituje tržište prilikom raspisivanja tendera, da od svih ponuđača traži dokaze o ispunjenosti uslova za dobijanje posla, kao i da odgovorna lica te ustanove dodeljuju ugovore na osnovu Zakona o javnim nabavkama.

Odgovarajući na zamerku da nemaju ažurnu dokumentaciju o isplatama jednokratne novčane pomoći, Centar je odgovorio da od 1. novembra prošle godine koristi program “Integral” u koji unosi sve podatke o korisnicima, vrsti prava i iznosima isplate, prenosi a1tv.net.

Tako je od tog dana do 1. marta isplaćeno blizu 2,5 miliona dinara na ime raznih oblika jednokratne novčane pomoći za 219 korisnika.

Centar je naveo i da sada donosi posebna rešenja o svakom korisniku kojem se isplaćuje novčana pomoć, za razliku od ranije kada je DRI otkrila da je to rađeno samo na osnovu spiskova koje su im dostavljali Gradsko veće i gradonačelnik.

Ta javna ustanova uskladila je sa Zakonom o socijalnoj zaštiti Pravilnik kojim se bliže određuju uslovi za dobijanje socijalne pomoći, a izmene tog dokumenta usvojene su na sednici Skupštine Novog Pazara 24. februara.

Podsećamo da su nakon objavljivanja izveštaja DRI iz Centra za socijalni rad, ali i lokalne samouprave, reagovali tvrdeći da se protiv njih vodi kampanja i da nije bilo nikakvih nepravilnosti i nezakonitosti u radu te ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.