Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Avg.2010, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za podršku deci s posebnim potrebama u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Predstavnici kragujevačke ustanove za decu "Nada Naumović" i italijanske regije Ređo Emilija zajednički će učestvovati u otvaranju Centra za podršku predškolskoj deci s posebnim potrebama, prvog takve vrste u Srbiji, najavljeno je iz te ustanove.

Prema rečima direktorke ustanove "Nada Naumović" Slavice Otović, italijanska regija obezbediće sredstva za adaptaciju obdaništa "Čuperak" u naselju Ilina Voda, u okviru kojeg će će od narednog meseca raditi Centar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ali i finansirati njegov rad i edukaciju vaspitača narednih godinu dana.

"Centar za podršku deci s posebnim potrebama imaće zajedničke radionice sa zdravom decom, poput likovne, dramske, fizičke i muzičke i to jednom ili dva puta sedmično, a moći će da budu uključeni i roditelji", navela je Otovićeva.

Ona je navela da trenutno u vrtiću "Crvenkapa" postoji grupa za decu sa zdravstvenim poremećajima, dok mališani sa laksim smetnjama borave u vrtićima sa zdravom decom, a brigu o 20 takve dece vode vaspitači i medicinske sestre koje su prošle stručne obuke.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.