Centar za obuku MUP-a umesto škole

Izvor: B92, 15.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za obuku MUP-a umesto škole

Značka odlazi u arhivu

Novi Sad -- Raspisan konkurs za upis prve generacije od 120 polaznika u novoformirani Centar za osnovnu policijsku obuku u S. Kamenici.

Pomoćnik direktora COPO Miroslav Mijailović rekao je da će Centar naslediti dosadašnju Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, ali da će, za razliku od te škole, u prvu generaciju biti upisano i 30 devojaka.

Kandidati za upis treba da imaju više od 18, a manje od 25 godina, da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su završili četvorogodišnju srednju školu, da imaju vozačku dozvolu B kategorije, kao i da nemaju dvojno državljanstvo.

Kandidati će morati da polažu kvalifikacioni ispit iz poznavanja srpskog jezika, psihološki test i test iz fizičkih sposobnosti. Obuka će, uz praktičan rad, trajati ukupno 12 meseci, nakon čega će policajci imati šest meseci pripravničkog staža.

Polaznici će, između ostalog, izučavati tematiku ljudskih i manjinskih prava, rodne ravnopravnosti, kodeks policijske etike i strane jezike.

Za upis mogu da konkurišu kandidati koji nisu služili vojsku ili su je služili pod oružjem, dok oni koji su išli na civilno služenje vojnog roka ne mogu da konkurišu.

Srednja škola unutrašnjih poslova biće ugašena 2009. godine, kada školovanje završi poslednja generacija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.