Izvor: Politika, 19.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cena" zrelosti

Maturante očekuje zabava na proslavama mature, a njihove roditelje da plate propratna zadovoljstva – najskuplje haljine, odlazak u najbolje kozmetičke salone i "pod makaze" frizera na glasu.

Beogradski maturanti su se odlučili za provod u "Interkontinentalu" i "Hajatu", gde ističu da su sva mesta rezervisana još početkom godine. Novoj generaciji maturanata obećava se svirka poznatih klupskih bendova, da će program voditi televizijske zvezde, dok će na meniju biti sve sami specijaliteti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << šefova kuhinje.

Tržne centre preplavljuju ushićeni srednjoškolci. Rafovi su popunjeni svečanim haljinicama i sandalicama. Ponuda bižuterije je ogromna, a zahvaljujući mladalačkom kroju odela gimnazijalci neće na proslavi mature izgledati kao direktori.

No, tu nije kraj, mnogo toga se mora uraditi na telu. Roditelji računajte na to da treba da finansirate profesionalno šminkanje, pedikir, manikir, solarijum, depilaciju, lakiranje noktiju, farbanje i feniranje svojim ćerkama, a dečaci da svoje pratilje moraju da obraduju makar ružom. Plus fotografije, vožnja taksijem, piće i izlazak u kafiće i na splavove u nastavku večeri.

J. S.

[objavljeno: 19.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.