Cena hleba sava ostaje ista

Izvor: Blic, 20.Avg.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena hleba "sava" ostaje ista

Ministarstvo trgovine i usluga i Unija pekara Srbije postigli su danas dogovor da Robne rezerve pekarima daju pozajmicu od 100.000 tona pšenice, a da oni ne menjaju cenu osnovnog tipa belog hleba "Sava" u narednih šest meseci, izjavio je resorni ministar Slobodan Milosavljević.

On je novinarima nakon sastanka kazao da se cena hleba od belog brassna tipa 500 u zavisnosti od grada do grada kreche od 15 do 38 dinara.

Milosavljević je ukazao da će pozajmica biti odobrena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na godinu dana, a da će se pšenica sukcesivno povlačiti u mesečnoj dinamici, uz kontrolu Ministarstva trgovine.

Ministar je podsetio da Unija pekara broji oko 7.000 pekara, koje imaju oko 70.000 zaposlenih.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.