Izvor: B92, 04.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeku otvorio multietničku školu

Uroševac -- Predsednik Vlade Kosova Agim Čeku otvorio je u selu Babljak kod Uroševca multietničku školu bez srpskih đaka.

Na svečanosti povodom otvaranja škole, Čeku je rekao da je to početak stvaranja generacija koje će graditi multietničko društvo u kome će albanska i srpska deca zajedno pohađati nastavu na maternjem jeziku.

U toj školi ima oko 60 učenika, a skupu nisu prisustvovali predstavnici Srba, niti su u školu upisani đaci srpske nacionalnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nastava će se zato izvoditi samo na albanskom jeziku.

U selu Babljak je do 1999. godine bilo oko 50 srpskih kuća, a sada u obnovljenim kućama živi 13, mahom starijih meštana.

Raseljeni meštani Babljaka uglavnom žive u okolnim srpskim sredinama Donjoj Gušterici i u Gračanici, gde su im i deca upisana u škole.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.