Izvor: Blic, 21.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se rezultat analize čaja za bebe

Roditelji će i ovaj vikend provesti u neizvesnosti i strepnji da čaj za san koji daju svojoj deci možda sadrži salmonelu.

Ni pokrajinska sanitarna inspekcija ni Institut za zaštitu zdravlja Vojvodine još nisu izašli s imenom proizvođača zaraženog čaja zbog kojeg je deset beba iz Novog Sada, Inđije i Beočina u maju primljeno kod lekara, a dve su završile i u bolnici.

O manjoj epidemiji salmonelom javnost je obaveštena tek u sredu na zvaničnoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za novinare Instituta za javno zdravlje. Pa, ipak, roditelji su i tada ostali uskraćeni za najvažnji podatak: ime čaja u kojem su sanitarni inspektori našli i salmonelu i ešerihiju koli. Svoju odluku da ne obnaroduju ime proizvođača inspektori su obrazložili time da zakon ne dozvoljava da se ime proizvoda objavi pre nego što bude gotova i poslednja u nizu, super analiza, pogotovo što je sam proizvođač odmah povukao čaj sa tržišta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.