Čeka se novac za opremanje

Izvor: Glas javnosti, 23.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se novac za opremanje

KIKINDA - Dom za smeštaj učenika i studenata koji se gradi kod takozvanog Velikog parka neće primiti prve stanare u septembru, iako je konkurs za smeštaj 150 mladih raspisan još u maju. Razlog za kašnjenje je nedostatak novca za kupovinu nameštaja i opremanje zgrade. U tu svrhu je iz NIP-a odobreno 57 miliona dinara, ali sredstva još uvek nisu stigla u Kikindu zbog čega će, u najboljem slučaju, nov dom biti otvoren u oktobru:

- Iako će narednih dana svi zanatski radovi u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << objektu biti gotovi, nezahvalno je davati prognozu kada će dom učenika i studenata primiti prve stanare. Naša ustanova treba da sprovede postupak javne nabavke. Nemoguće je da se to obavi do septembra jer novac za opremanje zgrade još nije stigao. Za prikupljanje tenderske dokumentacije potrebno je mesec dana-kaže direktor Doma učenika „Nikola Vojvodić“, Đorđe Lujinović.

U izgradnju jednog od najmodernijih objekta te vrste u Vojvodini dosad je uloženo 182 miliona dinara, a novac su obezbedili Ministarstvo prosvete, pokrajinsko Izvršno veće i Skupštinu opštine Kikinda. Kada bude završen, moći će da primi sto srednjoškolaca i 50 studenata. Ni najveći pesimisti nisu mogli da predvide da će se uslovi za nastavak izgradnje novog internata, započete daleke 1989, steći tek nakon više od šesnaest godina. Zajedničkim ulaganjem sredstava iz republičkog, pokrajinskog i opštinskog budžeta, neimari su pre tri godine prionuli na posao, pa je iz temelja, koji je do tada bio zarastao u korov i šiblje, nikla zgrada površine 3.500 kvadratnih metara. Budućim korisnicima internata na raspolaganju će biti 68 soba - sedam jednokrevetnih, 40 dvokrevetnih i 21 trokrevetna. Pored trpezarije, restorana, kafe-bara, biblioteke i drugih sadržaja, učenici i studenti će u sobama na raspolaganju imati telefon, priključak za kablovsku televiziju i internet. Kako je najavljeno, posao u novom domu učenika i studenta treba da dobije 17 ljudi.

STARI DOM POSTAJE HOSTEL

Stara zgrada Doma učenika i studenta „Nikola Vojvodić“ u Ulici Đure Jakšića ovog septembra primiće 58 učenika i deset studenata koji su prvi na rang listi. Prema nezvaničnim informacijama, kada nov dom bude otvoren, stari će biti adaptiran i pretvoren u hostel.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.