Izvor: B92, 04.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čakala traži protektorat u Makedoniji

Sofija -- Jedan od lidera ilegalne Albanske nacionalne armije Avdil Jakup Čakala izjavio je u četvrtak da Makedonija mora da postane protektorat pod monitoringom Evrope i SAD. Čakala, za kojim traga makedonska policija zbog otmice dva makedonska policajca prošle nedelje, rekao je u intervjuu privatnoj bugarskoj televiziji BTV, da je makedonski premijer Branko Crvenkovski "prijatelj lidera 'Zemunskog klana' Milorada Lukovića Legije" koji se, kako je rekao, "nalazi u Ohridu". "Evropa ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne preduzima... zbog toga se bunimo i krenućemo u rat", rekao je Čakal u telefonskom intervjuu.

Na pitanje da li je on glavno lice ANA u Makedoniji, Čakal je odgovorio da jeste i da ostale strukture ANA nisu aktivirane. Kako je objasnio, vojno krilo organizacije ANA nema lidera, jer on još nije pronađen. "Lider vojnog krila mora da bude izabran na bojnom polju...ne sme biti neko ko je u Švajcarskoj, ko sebi gradi 'kriminalno ime', a zatim postaje lider", rekao je Čakala. Čakala je rekao da je Ali Ahmeti, bivši lider Nacionalne oslobodilačke vojske, i sadašnji lider Demokratske unije za integraciju koja je deo vladajuće koalicije, "degradiran".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.