Čadež: Podrška Nemačke razvoju dualnog obrazovanja u Srbiji

Izvor: RTS, 13.Nov.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež: Podrška Nemačke razvoju dualnog obrazovanja u Srbiji

Nemačka podržava razvoj dualnog obrazovanja u školi i pruža nam pomoć, logističku i finansijsku, u tom pogledu, izjavio je u Berlinu predsednik PKS Marko Čadež.
Čadež je zajedno s predsednicom vlade Anom Brnabić razgovarao sa predsednikom UO i predstavnicima Savenog udruženja nemačkih privrednih komora u Berlinu."Važan je nastavak podrške za dualno obrazovanje i njegovo uvođenje u sve srednje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << škole u Srbiji", rekao je Čadež.
To, pojasnio je, znači da će oni pružiti njihove kapacitete kako bi pomogli Srbiji da izgradi sopstvene pocedure da realizuje školovanje dece u kompanijama, da licenciramo instruktore u kompanijama.
"Nemačka nam, pre svega, obezbeđuje logistiku i znanje ali i finansisjku podršku, sa Privrednom komorom Austrije, da izgradimo naše kapacitete", naveo je Čadež.
Kako je rekao, u Srbiji je 4.500 dece u srednjim strucnim školama u projektu dualnog obrazovanja, koji je još uvek pilot projekat.
"Od septembra počinje nacionalno pokivanje svih srednih stručnih škola i očekujemo 20.000-30.000 učenika, što zahteva ozbiljnu ogranizaciju", naveo je Čadež. 
On je dodao da PKS ima oko 40 projekata koje realizuje sa nemačkim partnerima, Saveznim udruženjem komora, Nemačko-srpskom privrednom komorom ili regionalnim komorama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čadež: Jedna od tema i dualno obrazovanje

Izvor: Beta Video, 13.Nov.2018

BERLIN - Predsednik PKS Marko Čadež rekao je u Berlinu da Privredna komora Srbija ima oko 40 projekata koje realizuju zajedno sa Nemačkim partnerom i dodao da se razgovaralo i o dualnom obrazovanju. (CH1)Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Čadež: Nemačka pomaže razvoj dualnog obrazovanja u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 13.Nov.2018

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je u Berlinu da će Nemačka pomoći Srbiji u razvoju dualnog obrazovanja pružanjem logističke i finansijske podrške...Čadež, koji s premijerkom Srbije Anom Brnabić učestvuje na 12. Ekonomskom samitu "Zidojče cajtunga", kazao je da...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.