Čačanima od aprila skuplja voda

Izvor: Glas javnosti, 12.Mar.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačanima od aprila skuplja voda

ČAČAK - Skupština Čačka usvojila je odluku kojom će korišćenje vode poskupeti za 5,8 odsto. Od 1. aprila nova cena vode za građane biće 37,8 dinara po kubnom metru, umesto dosadašnjih 35,73 dinara. Poslednje poskupljenje vode u Čačku bilo je 2010. godine.

Direktor "Vodovoda" Zoran Pantović rekao je na sednici lokalnog parlamenta da nova cena vode nije ekonomska, da je niža od realne i da bi vodu trebalo poskupeti 27,5 odsto.

Prema njegovim rečima, pošto je Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Srbije uslovila da voda u 2011. godini može poskupeti samo 5,8 odsto, "Vodovod" će ove godine poslovati sa gubitkom koji će biti oko 47,5 miliona dinara.

Dodao je da "Vodovod" u ovoj godini neće moći da izmiri sve obaveze prema Javnom preduzeću za vodosnabdevanje "Rzav" iz Arilja koji Čačku distribuira vodu i da će zbog "niske cene" tom preduzeću biti izmireno samo 67 odsto ukupnih dugovanja.

Direktor "Vodovoda" je dodao da potrošači u Čačku tom preduzeću duguju ukupno 340 miliona dianra, od čega privreda duguje oko 160 miliona, a ostalo građani. Vodovod ima 30.000 potrošača u Čačku.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.