Izvor: Blic, 10.Jan.2018, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Registrovano 30 odsto zgrada, samo pet profesionalnih upravnika

Na području Čačka za sada je samo pet profesionalnih upravnika zgrada, a u devet gradova i opština Zlatiborskog okruga obuku je prošlo tek desetak osoba, najviše iz Užica.

U Srbiji, inače, nedostaju upravnici zgrada. Do sada je osposobljeno samo 350 profesionalaca, ali je dobra vest da se obuke stalno održavaju, pa se broj konstantno povećava.

- Od oko 500 zgrada na području Čačka, do sada je registrovano oko 30 odsto. Od tog broja u oko 11 odsto su angažovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << profesionalni upravnici. Narednih dana bi lokalna samouprava trebalo da postavlja prinudnu upravu za zgrade koje se nisu registrovale i koje nisu odabrale komšiju za predsednika stanara ili profesionalnog upravnika - rekao je za Glas zapadne Srbije profesionalni upravnik iz Čačka Dragan Erić.

On smatra da ceo proces ide sporo zbog toga što su građani loše informisani, ali i zbog toga što su nezainteresovani.

- Očekujemo da će interesovanje biti veće početkom godine. Mali je broj nas da bismo pokrili ceo grad. Molimo stanare koji nisu registrovali svoju stambenu jedinicu da nas pozovu i da nas saslušaju. Obaveza profesionalnog upravnika je da rukovodi zgradom, organizuje čišćenje, hitne intervencije i redovno održavanje samog objekta, sve u dogovoru sa stanarima - objasnio je Erić.

Na području Zlatiborskog okruga većina stambenih jedinica i dalje nije registrovana. Prema preliminarnim podacima, u Užicu je do sada registrovano oko 30 zgrada.

U Regionalnoj privrednoj komori Užice se nadaju da će interesovanje za registrovanje zgrada, ali i obuku budućih upravika biti veće početkom godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ne zanima ih, a fali 489: Stanari, molim vas

Izvor: B92, 10.Jan.2018

Čačak -- Na području Čačka za sada je samo pet profesionalnih upravnika zgrada, a u devet gradova i opština Zlatiborskog okruga obuku je prošlo tek desetak osoba..Najviše njih je iz Užica...U Srbiji, inače, nedostaju upravnici zgrada. Do sada je osposobljeno samo 350 profesionalaca, ali je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.