CVJETIĆANIN: DŽABA SMO IH ŠKOLOVALI

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CVJETIĆANIN: DŽABA SMO IH ŠKOLOVALI

BEOGRAD - Prvo na posao, pa onda u školu!

To što je NBS za doškolovanje zaposlenih za tri godine potrošila milion evra pokazuje da u državnim institucijama ne rade stručnjaci već osobe zaposlene po partijskoj liniji, smatra predsednica ASNS Ranka Savić.

- Zbog toga svaki građanin mašta da radi u instituciji kao što je NBS ili u državnoj upravi, u kojoj je sve dozvoljeno. Potrošiti 100,5 miliona dinara na edukaciju zaposlenih govori da su institucije partijske i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da se zapošljavaju rođaci, pošto stručnjake ne bi trebalo slati na usavršavanje - kaže Savićeva.

Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija kaže da nije baš logično da državne institucije finansiraju sticanje opšteg znanja.

- U redu je da se plaćaju seminari da bi se zaposleni upoznali s nečim što je novo iz oblasti kojom se bave, što je i međunarodna praksa, ali nije opravdano da se plaća školovanje opšteg tipa, kursevi stranih jezika... - kaže Nenadić i dodaje da NBS nije jedina državna institucija koja to radi.

Ekonomista Danijel Cvjetićanin ističe da bi “sudeći po rezultatima, NBS trebalo da izdvoji mnogo više novca, jer su pokazali visok stepen nestručnosti”.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.