ČUDO U NIŠ: U jednoj ulici živi više od deset parova blizanaca!

Izvor: BKTV News, 15.Jul.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO U NIŠ: U jednoj ulici živi više od deset parova blizanaca!

Ulica Visokog Stevana u Nišu poznata je po tome što skoro u svakoj kući živi po jedan par blizanaca. Meštani ne znaju da li se radi o slučajnosti ili postoji neka “sila” koja utiče na majke iz ove ulice.
Ulica Visokog Stevana u Nišu ostaće upamćena kao prebivalište rekordnog broja blizanaca. U ovoj ulici i oko nje živi ili je živelo desetak parova blizanaca.
Najmlađi par su Despot i Lazar (4), a najstariji su bili blizanci koje stanovnici ove ulice poznaju kao deda Crnju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i njegovog pokojnog brata deda Belju (70).
Najveće čudo je desna strana ulice, gde žive sve sami blizanci. U broju 2 stanuju Milan i Marko Stojanović (35), njihove prve komšinice do udaje bile su Ljiljana i Lidija Dimitrijević, a odmah do njih su braća Predrag i Nenad Nikolić, u čijem neposrednom susedstvu i nakon bratovljeve smrti i dalje živi deda Crnja.
Naspram njih su Marko i Žarko Nikolić (20), a samo stotinak metara dalje Dušan i Nikola Anđelković (32). Njihove komšije su Jelena i Dušan (48), te Vladimir i Danilo (14). Najmlađi, ali, kako stanovnici ove ulice veruju, ne i poslednji blizanci, jesu mališani Despot i Lazar.

Sastav tla ili slučajnost?
Najstariji blizanac deda Crnja nakon bratovljeve smrti živi sam. On je nedavno operisao kuk, zbog čega je nepokretan, pa njegov komentar na ovaj nesvakidašnji fenomen nismo mogli da dobijemo. Njegov prvi komšija, takođe blizanac Predrag Nikolić bio je rečitiji.
- Brat i ja smo sa svojih 57 godina bili među najstarijim blizancima. Međutim, Nikola se odselio u Pančevo, pa sam ostao bez svog para – kaže Predrag za naš portal.
On dodaje da nema objašnjenja tolikih duplih trudnoća na ovako malom prostoru i da pretpostavlja da je u pitanju puka slučajnost.

Međutim, ponosna majka Dušana i Nikole Anđelkovića (32) Olivera misli drugačije:
- Majka koja želi dvojke neka se ovde doseli i blizanci joj neće izmaći. Ne znam šta je u pitanju, voda, vazduh ili nešto treće, tek blizanaca ima koliko vam volja. Ja sam srećna majka dvojice sinova, mnogo su me učinili ponosnom kada su obojica diplomirali arhitekturu, a sada jedva čekam da ih zajedno oženim.
Njen sin Nikola kaže da se tokom života na ovom mestu navikao na to da svoje komšije viđa u duplikatu.
- Koncentracija istih likova nama nije bila neuobičajena, ali su ljudi koji bi zašli u ovaj kraj često bili začuđeni. Mislim da to nije rezultat nekih posebnih uticaja, jednostavno je u pitanju splet okolnosti. Meni je blizanački status ponekad olakšavao život. S bratom sam se menjao kad smo odgovarali u školi, a ponekad bismo se zamenili i u nekim drugim prilikama – priča ovaj mladić za Telegraf.rs.
Slikar Dejan Dević ponosni je otac Vladimira i Danila (14). On se nakon ženidbe doselio u ovaj kraj, ali nije ni slutio da će se i u njegovoj porodici čudo ponoviti.

- Samo u našem najbližem komšiluku ima četiri para blizanaca. Zašto se to ovde dešava trebalo bi dublje istražiti, jer se radi o svojevrsnom fenomenu. U nekim dokumentarnim emisijama video sam da na dupliranje trudnoće mogu da utiču sastojci u zemljištu, ali nisam sasvim siguran da je to kod nas razlog. Pre će biti to što je u familiji moje supruge već bilo blizanaca, pa je i njoj verovano ostao neki takav gen – objašnjava Dević.
Anka Petrović, koja ovde živi 60 godina, kaže da niko ne zna zašto se baš ovde blizanci rađaju.
- To čudo se ovde ponavlja generacijama, a zašto – niko ne zna. Blizanaca ima toliko mnogo da ih više ni najbliži komšiluk ne može nabrojati. I ja se ne mogu setiti svih imena, ali da ih je mnogo, mnogo ih je – komentariše Anka ovaj fenomen rađanja u Ulici Visokog Stevana.
Izvor/foto: Telegraf
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.