CRVENI METEOALARM na snazi: Ovi delovi Srbije će biti na udaru! (TABELE)

Izvor: BKTV News, 23.Maj.2018, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRVENI METEOALARM na snazi: Ovi delovi Srbije će biti na udaru! (TABELE)

Upozorenje!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najavu da se u naredna dva sata na jugozapadu zemlje očekuju lokalni plјuskovi i grmlјavina.

Najava je na snazi do 14.19 sati.

RHMZ izdao je i upozorenje na vremenske nepogode za celu zemlju danas i sutra

"Danas i sutra, 23. i 24. maja, nestabilno sa uslovima za razvoj lokalnih grmlјavinskih nepogoda sa gradom, naročito na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, gde se ponegde očekuje i preko >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 30 mm kiše za 3 sata", navodi se na sajtu RHMZ.

Na snazi je u delu zemlje crveni meteoalarm, što znači da je vreme vrlo opasno.

"Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi", navodi RHMZ.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom, ujutro i pre podne uglavnom na jugu i jugozapadu Srbije, a po podne i uveče i u ostalim krajevima.

Lokalno se očekuju obilni pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za tri sata, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, istočni, tokom dana u skretanju na severni. Najniža temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša od 25 do 28 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, ujutro i pre podne sa dužim sunčanim intervalima, po podne i uveče u pojedinim delovima grada pljusak i grmljavina. Vetar slab i umeren, istočni, tokom dana u skretanju na severni. Najniža temperatura oko 18, najviša oko 28 stepeni.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.