Izvor: Danas, 30.Jan.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CINS: Lažno se predstavljala kao novinarka

Beograd - Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) saopštio je juče da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal protiv nepoznatog lica, koje je tokom januara, predstavljajući se kao novinarka Centra, sa lažne elektronske adrese, poslalo zahteve za pristup informacijama od javnog značaja velikom broju javnih preduzeća i ustanova.

Nepoznato lice je neovlašćeno došlo u posed jednog od brojnih zahteva koje je novinarka CINS slala radeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << svoj posao, prepravilo ga, formiralo elektronsku adresu koja podseća na adresu naše novinarke i, koristeći čak i njen skeniran potpis, sa nepoznatim motivima poslala zahteve u više od 15 javnih preduzeća i ustanova, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.