Izvor: Blic, 12.Mar.2024, 20:43

ČETVRTI FEMICID ZA MESEC DANA Ombudsmanka Dragana Ćorić nakon jezivog ubistva žene bušilicom za "Blic" TV govorila o tome da li su ubistva mogla biti sprečena? (VIDEO)

Juče se u Novom Sadu dogodila jeziva tragedija, kada je muškarac Nikola T. ubio svoju suprugu Gordanu, a potom pokušao da izvrši samoubistvo skokom sa Temerinskog mosta. On je ženi bušilicom probušio glavu, a njeno telo pronašla je njihova ćerka. Ovo je četvrti femicid u Vojvodini za poslednjih mesec dana. Da li su ubistva mogla da bude sprečena, kako funkcioniše sistem zaštite, gde su propusti, da li žene prijavljuju nasilje, za "Blic" TV govorila je pokrajinsku ombudsmanku Dragana Ćorić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pretnja doživotnom robijom ubici supruge je poruka – nulta tolerancija na nasilje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2024, 20:34

Od početka godine u Srbiji su se dogodila četiri femicida, od kojih poslednji u Novom Sadu kada je muškarac ubio svoju suprugu. Tužilaštvo je ovo delo okvalifikovalo kao teško ubistvo, a u javnosti se sve glasnije može čuti da je takva kvalifikacija poruka počiniocima nasilja da je sistem spreman...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.