Izvor: Danas, 14.Jan.2015, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bus-plus populizam

Uprkos, reklo bi se, čvrstom stavu o poskupljenju mesečnih bus-plus karata za određene kategorije penzionera, juče se definitivno odustalo od te odluke. Protest Udruženja sindikata penzionera nije uticao na tu moguću promenu, imajući u vidu da je član Gradskog veća Dragomir Petronijević nedavno istakao da se zbog novog tarifnog sistema bune "samo bogati penzioneri".

Pravi razlog tome je, ni manje ni više, pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića gradonačelniku Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Siniši Malom u kojem od njega traži da nađe rešenje kako bi penzioneri mogli po povoljnijoj ceni da se voze gradskim prevozom. Premijer je u pismu izneo stav "da su penzioneri već dovoljno pogođeni neodgovornom politikom koja je prethodnih godina vođena i da bi poskupljenje prevoza dodatno pogoršalo njihov položaj".

Izgleda da ni ova oblast nije mogla da prođe bez "uplitanja prstiju" premijera. Već smo bili svedoci da je mnoge štrajkove i proteste rešavao upravo Vučić, čak i dok je bio prvi potpredsednik Vlade. Doduše, u štrajk advokata i prosvetara se do sada nije mnogo mešao, barem koliko je poznato javnosti, uz obrazloženje da "ima poverenja u svoje ministre". Sledeći ovu logiku, izgleda da mu manjka poverenje u gradonačelnika. Mada, ne bi se reklo da je to posredi, s obzirom da Mali važi za jednog od najbližih Vučićevih saradnika.

Jedno od glavnih predizbornih obećanja vladajuće koalicije bilo je da neće biti smanjenja penzija. Ministar finansija Lazar Krstić na kraju je podneo ostavku zbog toga što je premijer protiv tih smanjenja, a na kraju su penzionerima ipak uskraćena primanja. I na to Grad Beograd reši da im još poskupi i javni prevoz, koji su do sada plaćali simbolično. Duplo nezadovoljstvo najstarijih građana.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.