Burberry zatvara svaku desetu prodavnicu, Topshop sve radnje u SAD

Izvor: NovaEnergija.net, 27.Maj.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burberry zatvara svaku desetu prodavnicu, Topshop sve radnje u SAD

Poznati britanski modni brend Burberry će zatvoriti svaku svoju desetu prodavnicu širom sveta, dok je jedna od najpopularnijih high street kompanija Topshop najavila da planira da zatvori sve svoje prodavnice u SAD-u.
Naime, zbog ekstremnog rasta internet kupovine, ovim kompanijama ne piše se dobro.
Burberry
Burberry je imao niz poslovnih propusta, kao što je pad prihoda od prodaje, ali i gubitak kineskog tržišta, pa sada svoje poslovanje diže na novi nivo. Tako će >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << ovaj luksuzni brend uz novo vođstvo i dizajnera od sada nuditi super luksuzne proizvode i time se približiti konkurentima poput brendova Gucci i Dior.
Osim zatvaranja svojih radnji, prema navodima lista “Gardijan”, deo njih transformiraće se u luksuzne destinacije za najbogatije, a unutar njih bi trebalo da se nađu novi dizajnerski proizvodi čija će cena biti i više od 2.000 funti.
U sklopu nove strategije ovaj stogodišnji modni brend do sada je zatvorio vrata svojih radnji u Brazilu i Španiji.
Topshop
Direktor grupe Arcadia, u čijem je vlasništvu i Topshop, poručio je da je zatvaranje svih prodavnica u Sjedinjenim Američkim Državama “teška, ali nužna odluka” te da se trenutno bore s “promenom potrošačkih navika i jakom konkurencijom internet prodavnica”.
Kompanija Topshop trenutno je u dugu 179 miliona dolara, a nedavno su predali i zahtev za zaštitu u slučaju stečaja.
Osim u Americi, 23 prodavnice Topshopa zatvoriće se i u Velikoj Britaniji i Irskoj, ali će njihova odeća i dalje moći da se kupuje preko interneta.
Inače, i brend Victoria’s Secret već je neko vreme u većim problemima, a tu su i brojni drugi brendovi koji će zatvoriti svoja vrata kroz nekoliko godina i u potpunosti se preseliti na internet.
Izvor: Novac.hr, Index.hr
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.