Bujošević o dopisu Programskog saveta

Izvor: RTS, 13.Jan.2018, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujošević o dopisu Programskog saveta

U dopisu koji sam dobio od Programskog saveta RTS-a nigde ne piše da se traži da se serija "Nemanjići" ne emituje dok članovi Programskog saveta ne pogledaju bar pet epizoda, izjavio je generelni direktor RTS-a Dragan Bujošević i ocenio da je to, sudeći po Fonetovoj informaciji, tumačenje predsednika Programskog saveta Milivoja Pavlovića.
Bujošević je u izjavi Fonetu citirao dopis Programskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saveta u kojem se kaže: "Smatramo da bi bilo celishodno da se članovima Programskog saveta, pre početka emitovanja celine serije, na internoj projekciji prikaže bar pet prvih epizoda".

Prema rečima Bujoševića, u drugom delu Pavlovićeve izjave on kaže da je odluka o emitovanju na uredništvu i menadžmentu, baš kako to predviđaju zakoni i propisi na koje se predsednik Programsmog saveta i poziva u svom dopisu predsedniku Upravnog odbora, generalnom direktoru i uredniku Kulturno-umetničkog programa RTS-a.
U Zakonu o javnim medijskim servisima i Statutu RTS-a se insistira na autonomiji uređivačkih timova i nezavisnosti uređivačke politike, ističe Bujošević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bujošević: Savet nije tražio da se ne emituju Nemanjići

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2018, 00:04

U dopisu koji sam dobio od Programskog saveta RTS nigde ne piše da se traži da se serija "Nemanjići" ne emituje dok članovi Programskog saveta ne pogledaju bar pet epizoda, izjavio je generelni direktor RTS Dragan Bujošević...On je ocenio da je to, sudeći po FoNetovoj informaciji, tumačenje predsednika...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.