Izvor: Blic, 22.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski šleper se prevrnuo u Dunav

Bugarski šleper koji je Dunavom prevozio gvozdenu rudu udario je danas u stenu i prevrnuo se nedaleko od mesta Turn Severin, a u reku je upalo 2.000 tona rude namenjene Srbiji, prenosi rumunska tv stanica Realitatea.

Oštećeni šleper deo je bugarskog konvoja "Srednja Gora" sastavljenim od jednog tegljača i šest barži. U incidentu nije bilo povređenih.

Šleper se zbog teškog oštećenja odmah prevrnuo, a cela količina gvozdene rude je potonula u reku Dunav. Incident >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se dogodio u zoni naselja Dubova, županija Mehedinci, gde je odmah bilo upučeno više ekipa iz Turnu Severina.

Na površini od 4.000 kvadratnih metara pojavila se crvena mrlja zbog rđe od gvozdene rude, zbog čega se na licu mesta nalaze predstavnici Agencije za zašttitu životne sredine, Garde za životnu sredinu i Rumunskih voda.

Stručnjaci tvrde da su incidenti te vrste vrlo retki u dunavskoj klisuri i da ih je za poslednjih deset godina bilo samo tri.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prevrnuo se šleper pun rude

Izvor: B92, 22.Mar.2009

Bukurešt -- Bugarski šleper koji je Dunavom prevozio gvozdenu rudu udario je u stenu i prevrnuo se kod Turn Severina, a u reku je upalo 2.000 tona rude namenjene Srbiji... Oštećeni šleper deo je bugarskog konvoja "Srednja Gora" sastavljenim od jednog tegljača i šest barži. U incidentu nije bilo...

Nastavak na B92...

Šleper sa rudom za Srbiju prevrnuo se u Dunav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2009, 04:37

BUKUREŠT - Bugarski šleper koji je Dunavom prevozio gvozdenu rudu udario je juče u stenu i prevrnuo se nedaleko od mesta Turn Severin, a u reku je upalo dve hiljade tona rude namenjene Srbiji, prenosi rumunska tv stanica "Realitatea"...Oštećeni šleper deo je bugarskog konvoja "Srednja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.