Izvor: TangoSix.rs, 12.Jun.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska ne odustaje od sovjetskih helikoptera Mi-17

Bugarsko Ratno vazduhoplovstvo ponovo ima operativan transportni helikopter tipa Mi-17. Portal Aeropres preneo je prošlog utorka da je 30. maja 2019. avio-baza Krumovo dobila helikopter sa evidencijskim brojem 419 koji je stigao sa letelišta Sofija gde je u avioremontnom zavodu ‘’TEREM-Letec’’ prošao kroz program produženja resursa.
Produženje resursa za 200 sati rada je izvršeno prema programu koji je odobrio ruski helikopterski zavod MVZ ‘’Milj’’ >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << (nosilac konstruktorskih prava), i dozvoljava da helikopter ostane u upotrebi do februara 2020. godine. Glavna namena ovog Mi-17 biće protivpožarna borba za koju će letački sastav aviobaze proći obuku tokom juna i jula.
U zavodu ‘’TEREM-LETEC’’ trenutno je u toku kapitalni remont helikoptera Mi-17 evidencijskog broja 418 koji će biti gotov do septembra ili čak i ranije. Nakon remonta helikopter treba da ima međuremontni resurs od 7 godina ili 1500 sati naleta, dok za njegove motore resursi iznose 10 godina ili 1500 sati.
Trenutno se očekuje potpisivanje ugovora za kapitalni remont za još dva Mi-17 koji bi u najboljem slučaju mogli biti gotovi u prvoj polovini 2020. godine. Firma TEREM EAD je krajem marta ove godine dobila ovaj posao ali još uvek nema potpisanog sporazuma.
RV Bugarske je pre godinu dana u katastrofalnom udesu izgubilo svoj tada poslednji operativan helikopter Mi-17. Krajem marta ove godine bugarske vlasti odlučile su da, zajedno sa helikopterima Mi-24, izvrše i remont flote Mi-17. I pored toga što posedeuje 12 srednjih višenamenskih helikoptera AS-532AL ‘’Cougar’’, u borbi protiv požara vojska se isključivo oslanjala na Mi-17 pošto francuski Kuguari nemaju mogućnost nošenja protivpožarnog vedra.
The post Bugarska ne odustaje od sovjetskih helikoptera Mi-17 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Kapitalni remont: Bugarska ponovo ima ruski transportni helikopter MI-17

Izvor: B92, 12.Jun.2019

Sofija -- Bugarsko Ratno vazduhoplovstvo ponovo ima operativan transportni helikopter tipa MI-17 i nalazi se u avio-bazi Krumovo s evidencionim brojem 419...Produženje resursa za 200 sati rada je izvršeno prema programu koji je odobrio ruski helikopterski zavod MVZ Milj (nosilac konstruktorskih prava),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.