Brži proces evropskih integracija Srbije i dalje važan cilj Saveta stranih investitora

Izvor: NovaEnergija.net, 04.Okt.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brži proces evropskih integracija Srbije i dalje važan cilj Saveta stranih investitora

Savet stranih investitora će nastaviti konsultativni proces sa predstavnicima Evropske komisije 8. i 9. oktobra u Briselu kako bi podržao brži proces evropskih integracija Srbije. Ovo će biti peti zvanični sastanak predstavnika Saveta stranih investitora sa visokim predstavnicima Evropske komisije.
Tokom dvodnevne posete, delegacija Saveta će se sastati sa predstavnicima 7 generalnih direktorata Evropske komisije: za susedstvo i pregovore o proširenju – NEAR, za ekonomska i finansijska >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << pitanja – ECFIN, za poreze i carinsku uniju – TAXUD, za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju – EMPL, za trgovinu – TRADE, za komunikacijske mreže, sadržaj i tehnologiju – CNECT, i za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i male i srednje preduzetnike – GROW. Pored toga, održaće se i sastanci sa predstavnicima Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) i sa ambasadorkom Srbije u EU Anom Hrustanović.
Glavni cilj ove posete je da se ponovi spremnost Saveta da nastavi i čak pojača svoje angažovanje u podršci reformama kroz redovne načine komunikacije i sa srpskom Vladom i sa EU institucijama. Evropske institucije će biti ponovo pozvane da aktivno podrže Srbiju, jer je međusobna saradnja neophodna da bi se srpsko tržište približilo pravilima i praksama Evropske unije.
Ovom prilikom, Savet stranih investitora će preneti svoja viđenja o poslovnoj klimi u Srbiji i kao i uvek pružiti konkretne predloge za unapređenje. Sprovođenje predloga Saveta će doneti dobrobit građanima, državi i svim investitorima i definitivno podići sveukupnu poslovnu klimu na viši nivo. Ovo je krajnji cilj Saveta stranih investitora.
Foto: Pixabay ilustracija

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.