Bronzana mafija harala grobljima oko Rume

Izvor: Mondo, 29.Dec.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronzana mafija harala grobljima oko Rume

Policija u Rumi privela je tri osobe zbog toga što su krali spomenike i biste od bronze i mesinga, koje su kasnije prodali kao sekundarne sirovine u Šapcu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Oni su krali biste i spomenike iz Dobrinaca, Prhova, Donjeg Tovarnika, Ašanje i Obreže, a D.M. (19) i D.M. (23) se terete da su sa mesnih groblja u Klenku i Grabovcima ukrali bakarne predmete.

Njima je određeno zadržavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << do 48 sati, dok je protiv trećeg mladića (18) podneta krivična prijava u redovnom postupku.O krađama je obavešten Zavod za zaštitu spomenika kulture u Sremskoj Mitrovici, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.