Broj saobraćajnih nesreća u Srbiji smanjen za 40 odsto

Izvor: Blic, 28.Mar.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj saobraćajnih nesreća u Srbiji smanjen za 40 odsto

Zamenik načelnika uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas na Paliću da je od početka primene novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, broj nesreća smanjen za 40 odsto.

Smanjen je i broj poginulih lica u saobraćajnim nezgodama za 20 odsto, a povredjenih za 30 odsto, istakao je zamenik načelnika Rebić na Drugoj nacionalnoj konferenciji o parkiranju, koja se održava danas i sutra pod nazivom "Parkon".

U prvih 90 dana primene Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << evidentirano 120.000 prekršaja, od kojih se 25.000 odnosi na nepropisno parkiranje i zaustavljanje.

Na konferenciji učestvuje više od 100 predstavnika opština, javnog i privatnog sektora iz oblasti parkiranja i usluga. Glavna tema konferencije odnosi se na novine u zakonu o bezbednosti u saobraćaju u vezi sa primenom posebnih mera i ovlašćenja povodom uklanjanja nepropisno parkiranih automobila.

Na ovoj konferenciji su direktori i vlasnici parking servisa u Srbiji izneli i zamerke na postojeći Zakon o bezbednosti u saobraćaju. Pojedina pitanja nisu definisana na pravi način, tako da se Zakon može tumačiti na razne načine, smatraju predstavnici parkinga.

Druga tema odnosila se na ustavnost primene doplatne karte, za koju predstavnici parkinga smatraju da je u skladu sa bazičnim pravnim dokumentom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.