Broj obolelih od virusa Zapadnog Nila povećao se na 39

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2013, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj obolelih od virusa Zapadnog Nila povećao se na 39

Broj pacijenata u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije (KCS) kod kojih je dokazano da su zaraženi virusom groznice Zapadnog Nila povećao se na 39, izjavio je direktor ove klinike Dragan Delić.
Prema njegovim rečima, za oko 20 pacijenata koji imaju simptome te bolesti čekaju se rezultati analiza Instituta za virusologiju “Torlak”.
Ističući da je, s obzirom na sezonski karakter infekcije očekivano da se u avgustu prijavljuje veći broj novoobolelih, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << on je podsetio da je prošle godine bilo 58 zaraženih pacijenata.
Zarazu prenose komarci i njeno širenje je moguće sve dok postoji aktivnost ovih insekata, kazao je Delić, ističući da nigde u svetu nema ni antivirusnog leka niti vakcine, kao ni apsolutne zaštite od virusa Zapadnog Nila.
Delić je ponovio da se testiraju svi građani koji imaju visoku temperaturu čije je poreklo nepoznato, a uz to i simptome kao što su malaksalost i bolovi u mišićima.
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KSC: Od virusa "Zapadnog Nila" obolelo 39 ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 15.Avg.2013

Broj pacijenata u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije (KCS) kod kojih je dokazano da su zaraženi virusom groznice "Zapadnog Nila" povećao se na 39, rekao je direktor ove klinike Dragan Delić...Foto: Ilustracija  ..On je naglasio da se za oko 20 pacijenata, koji imaju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.