Izvor: RTS, 04.Okt.2022, 10:46

Broj hospitalizovanih zbog trovanja gljivama sa šabačke pijace porastao na deset

Još četiri pacijenta zbog trovanja gljivama, ukupno deset, hospitalizovano je u Nacionalnom centru za kontrolu trovanja na VMA u Beogradu, potvrđeno je RTS-u. Osam osoba su u teškom stanju.
Jedan hospitalizovani pacijent je iz Lajkovca, a ostali su iz Šapca. Svi pacijenti su jeli gljive koje su kupili na šabačkoj pijaci.
Zbog trovanja gljivama, pokrenuta je istraga. Uhapšena je 72-godišnja žena koja je osumnjičena za delo protiv zdravlja ljudi i određeno joj je zadržavanje do 48 sati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na VMA deset osoba hospitalizovano zbog trovanja gljivama

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2022

Još četiri pacijenta zbog trovanja gljivama, ukupno deset, hospitalizovano je u Nacionalnom centru za kontrolu trovanja na VMA u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Slučaj trovanja u Šapcu pokazao zašto nikako ne bi trebalo brati gljive na svoju ruku: Svaka jestiva, ima svoju otrovnu dvojnicu

Izvor: Danas, 04.Okt.2022

Slučaj trovanja gljivama u Šapcu, kada je više osoba u teškom stanju, završilo na Vojnomedicinakoj akademiji u Beogradu, zabrinuo je javnost i otvorio mnoga pitanja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.