Brnabić: Handke dolazi u Srbiju u martu ili aprilu

Izvor: RTS, 15.Dec.2019, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Handke dolazi u Srbiju u martu ili aprilu

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će nobelovac Peter Handke posetiti Srbiju u martu ili aprilu naredne godine.
Brnabićeva je gostujući u emisiji "Hit-tvit" TV Pink rekla da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao sa Handkeom, koji mu je rekao da će posetiti Srbiju u martu ili aprilu.

Handkeu je 10. decembra u Stokholmu uručena Nobelova nagrada za književnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << .
Brnabićeva je u emisiji rekla da je Handke bio jedan od retkih u međunarodnoj javnosti koji je smeo da kaže nešto lepo o Srbima i Srbiji. Ja mu na tome zahvaljujem, dodala je premijerka.
Naglasila je žali što su se čak i u slučaju Nobelove nagrade za književnost neki osetili pozvani da upute negativnu retoriku prema Srbiji.
Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da se ne slaže sa političkim stavovima Handkea, ali da austijski pisac nije dobio nagradu za mišljenje o Srebrenici, već zato što je sjajan pisac.
Lider SRS Vojislav Šešelj istakao je da Handke nikada nije rekao da Srbi nisu činili zločine, ali se, kako je ocenio, trudio da uspostavi ravnotežu svetskoj propagandi protiv Srba koja je vladala.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.