Izvor: Blic, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska ambasada uvodi "biometrijske vize"

Državljani Srbije koji putuju u Veliku Britaniju od sutra će dokumenta za vizu podnositi na drugoj lokaciji, a od njih će, takođe, biti prikupljeni i biometrijski podaci, saopštila je danas ambasada Velike Britanije u Beogradu.

Zahtevi za britanske vize, koji su se do sada podnosili u Odeljenju za vize britanske ambasade, ubuduće će se podnositi u Viznom aplikacionom centru u Novom Beogradu (Airportcity, Omladinskih brigada 88).

Državljani Srbije će i dalje moći putem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << interneta da šalju zahteve, na adresi UKVisas http://www.visa4uk.fco.gov.uk.

Ista procedura važi i za državljane Crne Gore.

Glavna prednost novog sistema trebalo bi da bude povećan nivo bezbednosti putnika u Veliku Britaniju, navodi se u saopštenju.

Novi sistem će takođe omogućiti da se državljanima Srbije i državljanima Crne Gore koji češće putuju u Veliku Britaniju izdaju vize sa dužim rokom važenja, do 5 godina.

Vizni aplikacioni centar primaće stranke svakog radnog dana od 9.00 do 17.00, a naknade za izdavanje viza moći će da se plaćaju u gotovini.

Informacije o novom sistemu i dokumentima potrebnim za dobijanje britanske vize mogu se pročitati isključivo na vebsajtu www.visainfoservices.com.

Britanska ambasada najavljuje i otvaranje dvojezičnog kol-centra, čija će se usluga posebno naplaćivati.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.