Brefort: Srbija nema vremena za gubljenje

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2011, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brefort: Srbija nema vremena za gubljenje

MOKRA GORA - Direktor kancelarije Svetske banke u Beogradu Lup Brefort ocenio je da postoji potreba za zaokretom u poslovnom pravcu u Srbiji i dodao da Srbija nema vremena za gubljenje.

Brefort je na forumu na Mokroj Gori rekao da postoji potreba za menjanjem poslovnog pravca ka povećanju izvoza investicija i da Svetska banka podržava taj pravac.

"Model koji je postojao pre krize sada više ne može biti isti, ako treba da se dostigne rast bruto domaćeg proizvoda od pet do >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << šest odsto na godišnjem nivou", kazao je Brefort.

Brefort je dodao da "Srbije nema vremena za gubljenje, jer se drugi kreću mnogo brže od nje". "Nije dovoljno samo osećati gde treba da idemo, potrebno je da se krećemo brže, jer ćemo inače zaostati za drugima", rekao je i dodao da vlada mora sprovesti konkretne akcije.

Upitan da li Vlada Srbije ima vremena za poslovni zaokret imajući u vidu da je predizborna godina, on je naveo da ne želi da komentariše rad vlade, ali da postoje dva moguća scenarija - da se ubrzaju stvari ili da bude zastoj. "Nadam se da ćemo videti prvi scenario u Srbiji, nisam siguran da možemo dozvoliti još jednu godinu zastoja", istakao je Brefort.

Prema njegovim rečima, jedan od težih problema koji otežava život je birokratija i dodao da Svetska banka želi da vidi pojednostavljenje administracije. Direktor kancelarije Svetske banke u Beogradu Lup Brefort je najavio da će u junu ove godine biti predstavljen nacrt studije Svetske banke u kojoj će biti definisano koje su oblasti u Srbiji konkurentske.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.