Brazil: šef policije osuđen na 36 godina zbog ubistva sudije

Izvor: Vostok.rs, 22.Mar.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil: šef policije osuđen na 36 godina zbog ubistva sudije

22.03.2014. -

Brazilski sud je izrekao kaznu od 36 godina zatvora bivšem komandiru specijalnih policijskih jedinica zbog ubistva sudije, koja se bavila istragom korupcije u policijskim krugovima Rio de Žaneira. Klaudio Luis de Oliveira je na sudu proglašen naručiocem zločina.

Sudija Patrisija Asioli je 2011. godine naložila da se uhapsi nekoliko oficira policije, koji su bili optuženi za korupciju i ubistva. Zbog toga su je napali i ubili. Na njenom telu je bila 21 rana >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << od vatrenog oružja.

Svedoci su u sudu ispričali da su Oliveira i njegova policijska jedinica bili strah i trepet za lokalno stanovništvo. Šestorica potčinjenih Oliveiri su ranije osuđeni za saučesništvo u ubistvu sudije.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.