Izvor: B92, 23.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankica Stanković neće u komisiju

Beograd -- Novinarka B92 neće biti član nezavisne komisije za izbor najpovoljnijeg ponuđača na nadmetanju za nabavku 30.000 računara.

"Svakako da su novinari dužni da obaveštavaju javnost o svim malverazcijama i da prate svaki tender, ali ne kao članovi komisije. To je moje mišljenje, uprkos tome što verujem da su imali najbolje namere kada su me predložili za člana komisije", navodi Brankica Stanković.

"Zahvaljujem se na pozivu, ali ja to ne mogu da prihvatim. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Super je njihova ideja da postoji takva vrsta javne kontrole, međutim, smatram da to nije moj posao", navodi ona.

Podsetimo, Savet za upravljanje projektima u okviru Nacionalnog investicionog plana je, na predlog ministra finansija Mlađana Dinkića i ministra prosvete i sporta Slobodana Vuksanovića, uputio poziv Verici Barać i Brankici Stanković da nadgledaju izbor ponuđača za nabavku računara za osnovne, srednje i više škole, kao i za univerzitete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.