Izvor: RTS, 26.Dec.2020, 09:58

Brankica Janković: Naše društvo je društvo buke, niko nikog ne čuje

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković da je usvajanje Kodeksa ponašanja poslanika neophodno kako se neprimeren govor ne bi prelio u javni prostor.
Brankica Janković je, gostujući u Dnevniku RTS-a, pozdravila usvajanje Kodeksa ponašanja poslanika.

"Kodeks je važan zbog poštovanja institucije ali i građana jer poslanici moraju da budu predvodnici, nikako ne sme da postoji govor mržnje", rekla je poverenica.
Ukazala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da se neprimeren govor iz Skupštine preliva i u javni govor.
"Naše društvo je društvo buke gde niko nikog ne čuje, nebitne stvari postanu bitne, tradicionalni mediji nekad tome daju značaj", rekla je Jankovićeva ističući da će neprimereno ponašanje u Skupštini od sada regulisati i unutrašnji akt, pored zakona.
Navela je da je neophodno čuvati, štititi i unapređivati dostignuti nivo ljudskih prava.
"Građani nisu zainteresovani da čuju neprimeren govor, uvrede, već ono što im poslanici nude", navela je poverenica.
Osvrnuvši se na proteklu godinu, Jankovićeva je rekla da je ona bila borba za očuvanje života i zdravlja. Dodaje da se najveći broj pritužbi odnosio na mere Kriznog štaba.
"Ovih dana neki građani kažu da postoji diskriminacija prilikom vakcinacije, toga apsolutno nema, normalno je da starijima date prioritet, zdravstvenim radnicima, to što je premijerka primila vakcinu je dobra poruka koja poziva na poverenje", istakla je Jankovićeva.
Naglasila je da istituciji poverenika treba da se jave svi građani koji smatraju da su nejednako tretirani u društvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brankica Janković: Neprimeren govor iz Skupštine preliva se i u javni govor

Izvor: Danas, 26.Dec.2020

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je danas da se neprimeren govor iz narodne skupštine "preliva i u javni govor", zbog čega je usvajanje Kodeksa ponašanja poslanika neophodno.

Nastavak na Danas...

Poverenica: Kodeks poslanika neophodan, govor mržnje u parlamentu ne sme da postoji

Izvor: Radio 021, 26.Dec.2020

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da se neprimeren govor iz narodne skupštine "preliva i u javni govor", zbog čega je usvajanje Kodeksa ponašanja poslanika neophodno...Ona je, gostujući na RTS-u, pozdravila usvajanje tog kodeksa, uz ocenu da govor mržnje u parlamentu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.