Izvor: RTS, 14.Jun.2021, 10:53

Branka Katić imenovana za zastupnicu UNHCR-a za prava izbeglica u Srbiji

UNHCR i Branka će u narednom periodu raditi na izgradnji boljih uslova za život izbeglica u Srbiji, prvi korak je video "Izgubljeni snovi".
Agencija Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) sa velikim zadovoljstvom saopštila je da je proslavljena srpska glumica Branka Katić imenovana za UNHCR-ovu istaknutu zastupnicu prava izbeglica.
Svojim dosadašnjim javnim angažmanom Branka je pokazala veliku empatiju prema ljudima koji su bili prinuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da napuste svoja ognjišta i, kako navode, sigurni su da će u budućnosti zajedno uraditi mnogo na izgradnji boljih uslova za živote izbeglica u Srbiji.
Ovom vešću UNHCR počinje seriju događaja i inicijativa koje organizuje zajedno sa svojim  partnerima, a koji će vrhunac doživeti na proslavi koju priređuju povodom Svetskog dana izbeglica.

Kao zajednički poduhvat UNHCR-a sa Brankom Katić, nastao je kratki video "Izgubljeni snovi" – o snovima i nadanjima sirijske dece, prinuđene da odrastaju daleko od kuće, u izbegličkim centrima.
Dokumentarni deo videa postoji odranije i UNHCR ga je već koristio u drugim zemljama. A deo u kome učestvuje Branka nastao je u njenom stanu u Londonu, gde je direktor fotografije bio njen stariji sin Lui, student filmske režije.

UNHCR ove godine obeležava 45 godina rada u Srbiji. Tokom svih tih godina Agencija je pomagala izbeglicama i raseljenim licima iz različitih krajeva sveta – od sovjetskih izbeglica na početku rada kancelarije u Beogradu, preko ratova u Jugoslaviji tokom devedesetih godina prošlog veka, do najnovije izbegličke krize koja je kulminirala 2015. godine.
Zajedničko za sve ljude koji su ostali bez doma jeste da oni nisu odustali od svojih snova i nadanja, a cilj UNHCR-a je da, uz pomoć drugih organizacija i istaknutih pojedinaca kao što je Branka, njihovi snovi nikada ne budu izgubljeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Branka Katić podržava rad UNHCR-a na pomoći izbeglicama u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2021

Proslavljena srpska glumica Branka Katić imenovana za UNHCR-ovu istaknutu zastupnicu prava izbeglica, saopšteno je iz Agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR).

Nastavak na N1 televizija...

Branka Katić postala izaslanik UNHCR-a za izbeglice

Izvor: Beta, 14.Jun.2021

Srpska glumica Branka Katić imenovana je za istaknutu zastupnicu prava izbeglica agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR), saopšteno je danas iz te organizacije."Svojim dosadašnjim javnim angažmanom Branka je pokazala veliku empatiju prema ljudima koji su bili prinudjeni da napuste svoja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.