Izvor: B92, 28.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bradić: Odricanja u vreme krize

Beograd -- Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić pozvao je direktore institucija kulture na požrtvovanost i spremnost na odricanje u vremenu ekonomske krize.

"Tržišna utakmica najpre naplaćuje danak onima koji neprihvatanjem ili nerazumevanjem realne situacije, ne postizu očekivane rezultate, prebacujući krivicu i odgovornost na druge", rekao je Bradić.

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Predrag Ejdus podneo je pre nekoliko dana ostavku, a direktor Beogradske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << filharmonije Ivan Tasovac je u pismu Bradiću ponudio ostavku ako se uskoro ne pronađe rešenje za poboljšanje finansijske situacije zaposlenih u Filharmoniji.

Ne pominjući direktno ni Ejdusa ni Tasovca, ministar Bradić je naveo da " postoje ustanove čiji direktori menadžersku nemoć pokušavaju da maskiraju isključivo pritiskom na džep poreskih obveznika, a ukoliko u tome ne uspeju, očekuju rešenja od viših instanci i prebacuju sopstvenu odgovornost na njih".

Bradić je ponovio da je Ministarstvo kulture dužno da novac poreskih obveznika, kako je naveo, pažljivo i odgovorno ulaže u kulturna dobra i proizvode i da pronalazi najsposobnije "izvršioce tog naloga, najpre u ustanovama od najvišeg nacionalnog značaja".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.