Izvor: B92, 04.Feb.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bradić: Dobra saradnja sa EU

Brisel -- Predstavnici Evropske komisije izrazili su veoma pozitivan stav o saradnji sa Srbijom u oblasti kulture i obrazovanja, rekao je ministar kulture Nebojša Bradić.

Bradić, koji boravi u radnoj poseti Belgiji, kazao je da je direktorka za Sektor kulture i obrazovanja Evropske komisije Odelj Kentan uočila važan progres Srbije na polju kulture i obrazovanja. "Učešće Srbije u projektima fondova EU, naročito edukacija u oblasti kulture i podsticanje filmske industrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za nas je veoma podsticajno", rekao je Bradić.

"Obavili smo i nekoliko vrlo zanimljivih sastanaka, pre svega sa direktorom predstavništva francuske zajednice u Belgiji, gde smo razgovarali o 'Danima Srbije' i 'Danima Belgije', koji bi se organizovali naredne godine, kao i o programima za edukaciju menadžera u kulturi, koji bi bili realizovani uz podršku evropskih partnera", naveo je ministar kulture

Bradić je ukazao i na značaj studijskih putovanja mladih umetnika u zemlje Evropske unije i najavio da će program Evropske komisije "Mladi u akciji", namenjen podsticanju mladih na "doživotno učenje i usavršavanje", biti podržan kao jedan od važnih projekata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bradić: Podrška Evropske komisije saradnji sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2010

BRISEL - Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić, koji boravi u trodnevnoj radnoj poseti Belgiji, izjavio je večeras da su predstavnici Evropske komisije izrazili veoma pozitivan stav o saradnji sa Srbijom u oblasti kulture i obrazovanja...Bradić je, u izjavi Tanjugu, kazao da je direktorka za Sektor...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.