Izvor: B92, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božićne čestitke

Beograd -- Beogradski nadbiskup, predsednik Srbije i premijer Srbije uputili čestitke vernicima koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je Božić svim vernicima i građanima koji taj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, 25. decembra. U Božicnoj poslanici Hočevar je poručio vernicima da ne budu slepi i gluvi za Božje darove i za ljudske potrebe. On je takođe naveo da ima stvari koje u ovom svečanom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mute radost i uznemiruju.

"Često se iznose nepotrebne i neistinite pojedinosti iz prošlosti, ili daje pomalo iskrivljena slika, kao da je želja da se time posvađaju prošlost, sadašnjost i budućnost", naglasio je nadbiskup istakavši da je "to sasvim u suprotnosti s onim što mi hrišćani živimo, slavimo i svedočmo".

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar služiće ponoćnu misu kojom počinje Božicno slavlje u crkvi Krista Kralja.

Ponoćnoj prazničnoj službi prethodiće misa u katedrali Svetog Antuna, koju će nadbiskup Hočevar služiti u 22 časa.

Predsednik Srbije čestitao Božić

Boris Tadić čestitao je Božić beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima i građanima Srbije koji taj praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

"Čestitam vam ovaj veliki praznik i želim da ga provedete u radosti, dobrom zdravlju, blagostanju, toleranciji i razumevanju. Božić, kao dan mira i sloge, treba da bude vodilja i u narednim godinama", navodi se u čestitki predsednika Tadića.

Predsednik Srbije je, takođe, istakao da zbog nas samih i u budućnosti moramo da unapređujemo zajedničke vrednosti i zajedničke ciljeve, saopšteno je iz pres-službe predsednika Republike.

Premijer čestitao Božić katolicima i protestantima

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica čestitao je danas Božić svim vernicima katoličke i protestantskih crkava sa željom da ga provedu u radosti, duhovnom miru, zdravlju i slozi.

"Svim vernicima katoličke i protestantskih crkava najsrdačnije čestitam Božić. Ovaj veliki i radosni hrišćanski praznik jača osećanje zajedništva i duha tolerancije izmedju različitih verskih zajednica u Srbiji, koje će, uveren sam i ubuduće, doprinositi duhu razumevanja i medjusobnog poštovanja kod svih gradjana naše države", naveo je Koštunica, a prenosi vladina Kancelarija za odnose s medijima.

"Želim da Božićne praznike provedete u radosti, duhovnom miru, zdravlju i slozi", navodi se u čestitki predsednika Vlade Srbije.

Dulić čestitao Božić beogradskom nadbiskupu

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Oliver Dulić čestitao je Božićne praznike beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim građanima Srbije, koji Božić proslavljaju po gregorijanskom kalendaru, saopšteno je danas iz kabineta Skupštine Srbije.

''Čestitam vam ovaj veliki praznik i želim da ga provedete u miru, veselju i razumevanju'', kaže se u čestitci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.