Izvor: B92, 24.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjački savet: Napredak

Beograd -- Članovi Odbora za međunacionalne odnose i Bošnjačkog nacionalnog saveta u SCG kažu da je ostvarivanje manjinskih prava naprednije.

Predsednik skupštinskog Odbora i član BNS Esad Džudžević izjavio je posle sastanka u Novom Pazaru da je nivo manjinskih prava u Srbiji doživeo veliki uzlet donošenjem Zakona o manjinama i Povelje o ljudskim i manjinskim pravima.

"Saglasni smo da je veoma značajno doneti zakona o nadležnostima nacionalnih saveta, usvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izmena i dopuna Zakona o izboru narodnih poslanika kako bi se obezbedila mesta za takozvane male manjine, a značajno bi bilo i osnivanje fonda za finansiranje manjinskih glasila", rekao je Džudžević.

Sastanak su u jednom trenutku napustili predstavnici Srpske radikalne stranke u Odboru za međunacionalne odnose Milan Veselinović i Mehmed Spaho jer su zamerili organizatoru što na sastanak nisu pozvane mnoge značajne stranke Bošnjaka i relevantne nevladine organizacije, kao što su Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića, Stranka za Sandžak i Odbor za ljudska prava Raške oblasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.