Bošnjacima redakcija na RTS-u

Izvor: Blic, 21.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjacima redakcija na RTS-u

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin je u Priboju izjavio da je za Bošnjake jedan od prioritetnih ciljeva da na RTS imaju svoje emisije i da dobiju svoju redakciju koja bi radila takve emisije.



On je za FoNet da Bošnjačka lista za evropski Sandžak čeka usvajanje zakona o nacionalnim manjinama, koji će omogućiti svim manjinama da uživaju svoja građanska i ljudska prava.

"Naša težnja je da živimo u pravno uređenoj državi, a zakon o nacionalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manjinama bi bitno poboljšao novi set pravosudnih zakona koji je u skupštinskoj proceduri", kazao je Ugljanin.

"Učinićemo sve da se manjine u Srbiji osećaju kao deo nje. Učešćem naših poslanika u skupštini i našim učešćem na lokalnim izborima i u svim nivoima vlasti, želimo da, kao Bošnjaci, damo svoj doprinos na evropskom putu naše zemlje", zaključio je Ugljanin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.