Bošnjaci traže udžbenike na bosanskom jeziku

Izvor: Blic, 08.Feb.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošnjaci traže udžbenike na bosanskom jeziku

Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog veća "u tehničkom mandatu" zatražio je danas od ministra prosvete Žarka Obradovića poštovanje prava na obrazovanje na bosanskom jeziku za sandžačke Bošnjake u Srbiji.

U saopštenju tog veća se ističe da je, u okviru priprema za polaganje završnog ispita - male mature za školsku 2010/2011. godinu, Ministarstvo prosvete izdalo zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike na svim jezicima manjina osim bosanskog.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Zbirke su, pored srpskog, izdate i na jezicima sedam nacionalnih manjina - hrvatskom, madjarskom, albanskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom i bugarskom jeziku, navodi Izvršni odbor Bošnjačkog nacionalnog veća i traži od ministra da one budu štampane i na bosanskom jeziku.

Bošnjačko nacionalno veće, čiji je predsednik Sulejman Ugljanin, radi u takozvanom "tehničkom mandatu" do izbora novog Veća, koje nije izabrano zbog sporenja i nejedinstva u Islamskoj zajednici.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.